Spod lady: zapieksy – 22 i 23 sierpnia

19 lipca, 2025

/

Imprezy

22 i 23 sierpnia rozgrzewamy piekarnik i serwujemy trzy nieprzyzwoicie pyszne zapiekanki, których nie znajdziesz w naszej regularnej karcie. Każda z nich to hołd dla klasyki, ale w naszej totalnie autorskiej wersji – z porządną porcją sera, przypieczonych dodatków i domowych sosów.

 

  • Masz ochotę na coś klasycznego ze szczypiorem aż po brzegi?
  • A może kusi Cię czosnkowa z krewetką i rukolą?
  • Albo szukasz ognia w wersji z chorizo i jalapeno?

 

Wpadnij, złap zapieksę spod lady i poczuj smak street foodu w najlepszym wydaniu. Tylko przez dwa dni i ani dnia dłużej!

 

KLASYCZNA – 33 zł 

 

Zapiekanka na bułce paryskiej z dwoma rodzajami sera, smażonymi pieczarkami, majo szczypiorkowym, prażoną cebulką i duuużą ilością szczypiorku

 

Zapiekanka z połowy bułki paryskiej, mozzarella i cheddar, pieczarki przesmażone doprawione solą i pieprzem. Na górę majonez szczypiorkowy i duża ilość szczypiorku. 

 

KREWETKA  – 39 zł

 

Zapiekanka na bułce paryskiej z masłem czosnkowym, krewetkami, selerem naciowym i rukolą oraz majo koktajlowym

 

Zapiekanka z połowy bułki paryskiej, posmarowana masłem czosnkowym (masło, czosnek, sól, natka pietruszki) i zapieczona. Na to “pasta” ze smażonej krewetki, cebuli i selera naciowego. Na top rukola i majo koktajlowy ( majonez, ketchup, papryka wędzona, tabasco). 

 

CHORIZO – 39 zł 

 

Zapiekanka na bułce paryskiej z dwoma rodzajami sera, chorizo, smażonymi pieczarkami, orientalnym ketchupem i świeżym jalapeno

 

Zapiekanka z bułki paryskiej, dwa sery, mozzarella i cheddar, smażone pieczarki, smażone chorizo i na top świeże jalapeno.