Spod lady: mule 4-5 lipca!

28 czerwca, 2025

/

Imprezy

Wieczór z mulami w roli głównej! 

 

Już wkrótce w naszej restauracji wyjątkowa uczta inspirowana smakami Belgii i południa Francji! Tego wieczoru serwujemy:

 

Mule po belgijsku – mule w sosie na bazie białego wina, natki, tymianku, cebuli szalotki, czosnku, masła i odrobiny śmietanki. Do podsmażonej cebuli z czosnkiem wrzucamy mule, po krótkiej chwili zalewamy winem. Dusimy pod przykryciem do momentu otwarcia się muszli. Dodajemy masło, śmietanę, tymianek i natkę. 

 

Mule po prowansalsku – mule duszone w sosie na bazie pomidorów i suszonych pomidorów z cebulą, czosnkiem natką i tymiankiem. 

 

  1. Mule sprzedajemy w 3 gramaturach – 250g , 500g i 1 kg 
  2. 250g za 29 zł, 500g za 49 zł i 1 kg za 79 zł
  3. Każdą porcję serwujemy z rzemieślniczą bagietką

 

Zarezerwuj stolik i daj się porwać smakom nadmorskiej Europy!